Quotes van Haarlemse politici

Nieuws

Datum: 28-2-2022 Klimaatcoalitie Haarlem

Meerdere partijen reageerden op het uitbrengen van de kieswijzer. Hier een bloemlezing.

Actiepartij

"Actiepartij is blij met deze kieswijzer die laat zien wat de verschillende partijen hebben gedaan om de klimaatcrisis te bestrijden. We hopen dat de bewoners daardoor geholpen worden bij het maken van hun keuze in maart."

ChristenUnie Haarlem

"De Groene Kieswijzer geeft een mooi overzicht van groene thema’s die in Haarlem spelen en de posities van de verschillende politieke partijen. De Groene Kieswijzer laat zien dat de ChristenUnie op basis van stemmingen in de gemeenteraad één van de groenste partijen in Haarlem is. Ook de komende vier jaar willen wij ons inzetten voor een groene en duurzame stad."

GroenLinks

"De komende jaren is het erop of eronder voor het klimaat. Op haarlem.kiesklimaat.nl zie je welke partijen zich inzetten voor een leefbare toekomst. De verschillen zijn groot. Gaat Haarlem de klimaatdoelen halen? Jouw stem op 16 maart bepaalt het."

D66

"D66 maakt Haarlem nog groener, duurzamer en gezonder, zoals ook blijkt uit de Kieswijzer. Met minder autoverkeer, schonere lucht en duurzame energiebronnen. We zijn concreet aan de slag: zo heeft D66'er Bas van Leeuwen bijvoorbeeld het initiatief genomen om meer zonnepanelen op beschermd stadsgezicht mogelijk te maken."

Deel dit bericht

pageviews: 4981

tinyurl: link

Gerelateerde berichten


Haarlemse klimaatcoalitie presenteert eerste gemeentelijke kieswijzer

Meer over Doelen